Mijn Droomhuis

De Rozenkamer

 

Het kamertje waar het mee begon. Ik vond mooi papier in een hobbywinkeltje, een paar poppenhuismeubeltjes in een tweedehandszaakje en een wandkubus bij de Kringloopwinkel. Ik schilderde, knipte en plakte en knutselde van kralen en zilverdraad een kroonluchter. 

Vaders werkkamer

 

Een werkkamer of bibliotheek met een wand vol boeken, dat is toch de droom van elke boekenwurm.

 

Het bureautje doet denken aan mijn vaders bureau. Op het scherm een van de laatste mailtjes die ik aan mijn moeder heb gestuurd.

In de kast staan de boeken van mijn ouders. Als je heel goed kijkt, zie je ook mijn boek ertussen staan.

20220422_134357.jpg
original_46667f58-929c-45d2-b2fb-c4bfc02

De Beethovenkamer

 

Ik werd geraakt door het behang in Beethovens kamer in Baden bei Wien (te zien in één van de afleveringen van Tijl en de negende van Beethoven). Ik heb het gereconstrueerd, een bijpassende kroonluchter gemaakt van ijzerwaren en er een paar instrumenten bij geplaatst. Het oude viooltje speelt voor contrabas. Op de muziekstandaard de baspartij van de negende van Beethoven. Op de vleugel het klavieruittreksel.

Ga zitten en luister....

De Rode Salon

 

Lekker in een schommelstoel staren naar de knisperende vlammen in de haard. De rode kamer is als een warme deken om je heen.

De schouw is gemaakt van blokjes uit een oude blokkendoos en de lamp van een paar doppen en wat plakglitters. De reproductie van De Heem zit in een lijstje van latjes en elastiekjes. De vrolijke kolenkit kreeg ik van een enthousiaste zus. 

20220326_091159.jpg
Keuken_edited.jpg

De groene keuken

 

Er is een feestje. Moeder heeft een appeltaart gebakken en ander lekkers op tafel gezet. De frisdrank en de jus d'orange staan ook al klaar.

Op het stel staat voor vanavond een bonenschotel te wachten.

De keuken is geïnspireerd op de fijne keuken die ik in de Derde Hugo de Grootstraat in Amsterdam had.

Oma's slaapkamer

 

Het slaapkamermeublement is geïnspireerd op het meublement van mijn oma dat ik heb geërfd. Het is onder andere gemaakt van doosjes van corona-zelftestkits. De gehaakte sprei heb ik van een vriendin gekregen. De zonnehoed op de kast is gemaakt van een zuignap.

Een slaapkamer om heerlijk in weg te dromen. 

20220416_090835_edited.jpg
20220328_100151.jpg

Café de Paris

 

Even een kopje koffie met iets lekkers in een van de schattige kleine cafeetjes in Parijs. 

Gemaakt in een oude theedoos. 

Met een 'echt' Frans behangetje. Een kristallen kroonluchter, gemaakt van kralen, punaises en zilverdraad, maakt het plaatje compleet.