Wie is Francisca?

Ik ben in 1964 geboren in Bergschenhoek en groeide op in Rotterdam, binnen een kleine, sektarische geloofsgemeen-schap. Na mijn VWO ging ik naar de Hogere Laboratorium-school in Rotterdam, waarna ik negen jaar als biochemisch analiste werkte, eerst bij Gist-brocades in Delft, later bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Toen de sekte eind 1992 uit elkaar viel, verhuisde ik naar Capelle aan den IJssel om nog geen drie jaar later verder te trekken naar Amsterdam. Daar ging ik op mijn 31e alsnog scheikunde studeren aan de Vrije Universiteit. Ik trouwde en kreeg twee kinderen. Na mijn studie volgde een promotieonderzoek, dat in 2005 resulteerde in het proefschrift 'A new voice in science', over patiëntenpartici-patie in onderzoeksagendering. 

In 2008 verhuisde ik naar Weesp, waar ik begon te schrijven over mijn verleden en mijn zoektocht naar mezelf. In 2018 verscheen mijn autobiografie 'Een briefje uit de hemel'

IMG_2204.JPG

foto: Edith van Eck

Momenteel werk ik als adviseur bij GGD Amsterdam, waar ik me onder andere veel bezighoud met positieve gezondheid.

Daarnaast ben ik enthousiast lid van Toonkunstkoor Amsterdam en student bij de Academie voor Geestesweten-schappen in Utrecht. Door middel van kennis en wijsheid uit filosofie, esoterie en de verschillende levensbeschouwelijke en mystieke tradities word ik uitgedaagd om mijn eigen spirituele pad te ontdekken en te verdiepen en antwoord te geven op de existentiële vragen van het leven.

Ik deel graag opgedane kennis en ervaringen met anderen, zowel binnen mijn werk (presentaties of workshops), als privé. Zo heb ik in het kader van mijn boek lezingen gegeven in Weesp en Diemen en volgt binnenkort een lezing in Amsterdam. Ook heb ik een paar keer bij boekenclubs een inleiding gegeven en vragen beantwoord. Ben je ook geïnteresseerd in een gesprek, inleiding, interview of presentatie rond één van de thema's van mijn boek, of wil je gewoon reageren op mijn website, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar francisca.flinterman@hotmail.com