top of page

Wie is Francisca?

Ik ben in 1964 geboren in Bergschenhoek en groeide op in Rotterdam, binnen een kleine, sektarische geloofsgemeen-schap. Na mijn VWO ging ik naar de Hogere Laboratorium-school in Rotterdam, waarna ik negen jaar als biochemisch analiste werkte, eerst bij Gist-brocades in Delft, later bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Toen de sekte eind 1992 uit elkaar viel, verhuisde ik naar Capelle aan den IJssel om nog geen drie jaar later verder te trekken naar Amsterdam. Daar ging ik op mijn 31e alsnog scheikunde studeren aan de Vrije Universiteit.

Ik trouwde en kreeg twee kinderen. Na mijn studie volgde een promotieonderzoek, dat in 2005 resulteerde in het proefschrift 'A new voice in science', over patiëntenpartici-patie in onderzoeksagendering. 

In 2008 verhuisde ik naar Weesp, waar ik begon te schrijven over mijn verleden en mijn zoektocht naar mezelf. In 2018 verscheen mijn autobiografie 'Een briefje uit de hemel'

IMG_2204.JPG

foto: Edith van Eck

De laatste jaren van mijn loopbaan heb ik gewerkt als adviseur bij GGD Amsterdam, waar ik me onder andere bezighield met de implementatie van het concept Positieve Gezondheid. Daarnaast studeerde ik Zingeving en Spiritualiteit bij de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Door middel van kennis en oude wijsheid uit filosofie, esoterie en de verschillende levensbeschouwelijke en mystieke tradities werd ik uitgedaagd om mijn eigen spirituele pad te ontdekken en te verdiepen.

In 2013 sneuvelde mijn huwelijk en tien jaar later, door een plotselinge hartstilstand, mijn carrière. Het zette mijn leven opnieuw op z'n kop. Niet alleen de ervaring dat het leven zomaar afgelopen kan zijn maar ook het lichte hersenletsel dat ik aan de reanimatie overgehouden heb en maakt dat ik niet meer als vanouds kan werken. Ik moest me bezinnen op nieuwe wegen en bezigheden. Mijn columns en hartkamertjes maken daar deel van uit.

Wil je met me doorpraten over een van de thema's uit mijn boek of columns, ben je geïnteresseerd in een van de hartkamertjes of wil je gewoon reageren op mijn website, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar francisca.flinterman@hotmail.com.

bottom of page